Kan vi använda överåriga spelare?

Överåriga spelare är INTE tillåtna om ni vill tävla. Lag som använder överåriga spelare i gruppspelet blir automatiskt diskvalificerade från slutspelet.

Normal lösning om ni har 10 eller fler spelare som vill tävla i två kategorier:

Låt alla spelarna spela i den "äldre" kategorin och BARA de yngre i den "yngre" kategorin. Matchtiden är relativt kort och vi kan se till att gruppmatcherna inte kolliderar. I slutspelet kan matchtider dock kollidera.

Kan vi använda spelare från en annan klubb?

Om en spelare inte får spela för din klubb i ditt hemland, får han/hon INTE spela för din klubb i Lundaspelen. Nationella förbund har olika regler - se till att ni följer ert förbunds regler.

I Sverige måste spelaren vara licensierad för klubben eller så måste klubben ha ett gällande farmklubbsavtal (registrerat hos förbundet) med den aktuella klubben. (Inga nationella/regionala dispensationsregler gällande ålder på spelare tillåtna)

När får vi reda på var vi skall bo?

Vi kan inte meddela detta förrän runt den 28 december. "Pusslet" med boendet är beroende av vilka skolor och klassrum vi får tillgång till. Vi vill dessutom få in all info om lagen/klubbarna så att vi kan göra ett så bra schema som möjligt.

När får vi tillgång till boendet?

Lagen får tillgång till boendet på eftermiddagen den 1 januari (skolor/klassrum och hotell). Detta ger er möjlighet att sova en natt i Lund innan turneringen börjar på morgonen den 2 januari.

Hur tar vi oss till Lund om vi kommer från utlandet?

Om ni flyger, flyger ni till Kastrup, Köpenhamn. Ta sedan tåget till Lund C (går var 20:e minut, tar ca 60 minuter, mindre än SEK 100 per person om ni köper gruppbiljett). Vi hämtar er på stationen i Lund och kör ert lag till boendet och ledarna till tävlingskontoret. 

Spelprogrammet - när publiceras det?

Preliminärt spelprogram publiceras runt den 15 december. Ändring kan ske om lag drar sig ur - dessa publiceras när matchändringar är gjorda (kan ta några dagar). Slutversion av spelprogrammet är inte klart förrän den 31 december.

När börjar och slutar turneringen?

De första matcherna spelas för några lag redan på kvällen den 1:a januari, men för de flesta den 2:a januari, kl 8 på morgonen. Slutspelet börjar den 4:e januari. Alla finaler i de äldre kategorierna spelas i Idrottshallen den 5:e. Den sista finalen slutar vid 16.30-tiden. Finalschemat kan variera lite från år till år beroende på hur många lag det är i de olika kategorierna, men det brukar vara som föregående år.

Finalschema, den 4:e januari:

På sen eftermiddag/kvällen den 4:e: 

  • "Mini Lundaspelen" - u11 kategorin - alla sista matcher spelas på Eoshallen.
  • Rullstolsfinal kommer att spelas på Eoshallen.

Finalschema, den 5:e januari:

Eoshallen

8:10 - GU12

8:55 - BU12

9:45 - GU13

10:35 BU13

Idrottshallen

8:20 - GU14

9:10 - GU15

10:00 - BU14

10:50 - BU15

11:40 - GU16

12:30 - GU18

13:20 - BU16

14:10- BU18

15:00 - GU23

15:50 - BU23

Betalningar

Alla betalningar sker med kortbetalning. Se information om betalning. Vid frågor eller problem med betalning - kontakta Lundaspelen kansli.

Foton - varför finns inga foton på mitt barns matcher?

Vi försöker ordna det så att fotograferna:

1. Tar bilder på lag från varje KLUBB.

2.Tar bilder på varje LAG.

Mer än 425 lag deltar. Vi har 3-5 fotografer, men de ska även hinna med att redigera och ladda upp bilderna, vilket tar tid. De gör dock sitt bästa för att ta så många bilder som möjligt och ladda upp dem så snabbt som möjligt.