Mini Lundaspelen är spelformen för Lundaspelen för barn U11 och yngre. I denna kategori har vi en speciell spelform och ett helt nytt turneringsupplägg.

Huvudsyftet i kategorin U11 är att utveckla spelarna och ta bort det annars naturliga incitamentet att vinst är det viktigaste, istället ligger fokus på laganda, basketglädje och individuell utveckling. Ledare och åskådare uppmuntrar lagets och spelarnas glädje till sporten och viljan att ge sitt bästa och göra sitt bästa. För att det ändå ska bli riktig turneringskänsla avslutas turneringen med en sammankomst där alla deltar i ceremonin och medaljer delas ut till spelarna.

Gruppspel

Alla lag är uppdelade i grupper (se spelprogram) där alla möter alla inom gruppen. Resultaten publiceras inte, men noteras och registreras hos tävlingskansliet för kommande matcher.

Play-off

I det fortsatta spelet är lagen indelade i nya grupper, utefter resultatet i det första gruppspelet. Detta är för att lagen förhoppningsvis skall få möta lag som kommit lika långt i sin basketutveckling. Inte heller här publiceras några resultat och det koras ingen segrare.

Avslutning

U11-spelet avslutas med en gemensam ceremoni för alla lag, både pojkar och flickor, i Idrottshallen på kvällen den 4:e januari. Då samlas alla spelare och ledare för en avslutning där individuella medaljer kommer att delas ut till alla deltagare.

(Obs- Om ert lag ej kan deltaga vid avslutningen- meddela tävlingskansliet på Eoshallen så att era spelare kan få med sig medaljer som minne)